Påskhändelserna fängslade elever

Nyheter De bibliska påskhändelser fascinerade eleverna i Osby som deltog i påskvandringen i Osby pingstkyrka.
Publicerad 1 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Ståthållaren Pontius Pilatus uppmanas att korsfästa Jesus. Foto: ANDERS GRÖNLUND
Ståthållaren Pontius Pilatus uppmanas att korsfästa Jesus. Foto: ANDERS GRÖNLUND

De bibliska påskhändelser fascinerade eleverna i Osby som deltog i påskvandringen i Osby pingstkyrka. – 20 av de 24 klasserna i årskurs 2-6 är med. Det tycker vi är är bra uppslutning, sa Tommy Kjellman, pastor i pingstkyrkan som tillsammans med Svenska kyrkan och Musikskolan ordnade påskvandringen. Tre scener ur passionshistorien spelades upp . Först översteprästen Kaifas förhör med Jesus. Sedan korsfästelsen efter att ståthållaren Pontius Pilatus motvilligt tvingats döma Jesus för uppvigling. Och sist uppståndelsen då Jesu visar sig för de närmast sörjande. – Du är förlåten. Du kan gå fri, säger ängeln till de häpna åskådarna från Osbys skolor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.