Beslut om vindkraften dröjer

Nyheter Här vill HS Kraft AB bygga ett 30-tal höga vindkraftverk.
Publicerad 2 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Här vill HS Kraft AB bygga ett 30-tal höga vindkraftverk. Reaktionerna från boende i bygden har varit kraftiga, och ett stort antal protestskrivelser har lämnats in till kommunen. Nya beräkningar på de förmodade störningarna från verken har också skickats in. Byggnadsnämnden beslöt att återremittera förslaget till ny detaljplan till exploatören. – Vi vill att exploatören kommenterar och förtydligar sig, så att vi är säkra på att nämnden har korrekta uppgifter. Just nu står ord mot ord, säger stadsarkitekten Ylva Pershaf. – Det är viktigt att ha ett så bra beslutsunderlag som möjligt innan vi går vidare med ärendet, framhåller Börje Emilsson (C), ordförande i byggnadsnämnden.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.