Fick avslag om ny diakoniverksamhet

Hässleholm De elva vill att kyrkonämnden återinsätter den vakanta diakontjänsten i församlingen när nu Magnus Nordström lämnar sin tjänst i pastoratet.
Hässleholm • Publicerad 2 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

De elva vill att kyrkonämnden återinsätter den vakanta diakontjänsten i församlingen när nu Magnus Nordström lämnar sin tjänst i pastoratet. – Många församlingsbor, sjuka, äldre, ensamma och handikappade, har verkligen saknat besök och hjälp sedan Gunnel Brännström slutade, skriver motionärerna. Nämnden motiverar sitt avslag med att en återinsatt diakontjänst skulle få direkta konsekvenser för organisationen och för pastoratets prästerliga ansvarstagande. – Komministertjänsten behövs som en självklar prästerlig resurs i den kristna församlingen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.