Nytt avdrag kan sätta extra fart på mässa

Nyheter En mässa som sägs rymma \"det mesta från golv till tak\" – samt även det som har med trädgården att göra.
Publicerad 2 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
återfinns Åke Lundh från Åhus som med hustru Inga-Maj visar träsaker
återfinns Åke Lundh från Åhus som med hustru Inga-Maj visar träsaker

En mässa som sägs rymma "det mesta från golv till tak" – samt även det som har med trädgården att göra. Här återfinns såväl hantverkare och grillförsäljare som energiföretag och nio hustillverkare.Så var det detta med avdraget för "renovering, ombyggnad och tillbyggnad". Avgörande beslut om avdraget har ännu inte fattats i riksdagen, men Jan Jönsson i mässtaben är säker på att det går igenom. – Visst, det finns inget som talar emot det. Många talar om rot-avdraget och det kan få stor betydelse, säger han. Enligt Jan Jönsson är det många "hemmafixare" som ligger lågt med hantverkshjälp eftersom det är "så dyrt" och då kan avdraget bli avgörande för att sätta igång det där projektet man funderat över. Han räknar med minst lika stort intresse som tidigare då mässan lockat cirka 8 000 besökare. Det finns 110 utställare på cirka 1 500 kvadratmeter att vandra runt bland och av dessa är ett 40-tal nya för året. Att det ekonomiska läget i samhället inte är det bästa är Jan Jönsson medveten om och det är också något arrangörerna vägt in då man planerat mässan, men att ställa in den har det aldrig varit tal om. Nu "kör man för fullt" i dagarna tre. Givetvis kommer Martin Timell – mannen som gav hemfixandet ett ansikte och gjorde "Äntligen hemma" till en långkörare på tv. Han dyker upp under lördagen. Redan i dag, fredag, kommer en annan kändis på besök; Gunnel Carlsson, känd från tv:s "Gröna rum".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.