De blev blåsta på både lön och körersättning

Hässleholm \"Hej!
Hässleholm • Publicerad 3 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021

"Hej! Som ni nog hört eller läst är Go Morgon satt i konkurs. Som det är nu blir det ingen mer utdelning. Har ni några frågor ring Magnus Johansson". – Det var allt. Och när vi ringde till Magnus svarar han inte. Någon lön eller körersättning för att vi körde ut och delade ut tidningarna i hela Hässleholms kommun har vi inte fått, säger Mothana Hussein Ali. De 18 tidningsbärarna som delade ut Go Morgon till hushållen i Hässleholm var lovade en lön på 140 kronor i timmen och en körersättning på 19 kronor milen. De arbetade mellan fyra och sex timmar varje torsdag beroende på hur stort deras område var. – Magnus lovade oss att tidningen skulle komma ut tre dagar i veckan nu i april, berättar Mothana Hussein Ali. Men nu har han läst i tidningen Norra Skåne att det inte fanns något företag bakom Magnus Johanssons Go Morgon utan att allt var byggt på luft. Han skakar på huvudet och säger att han inte förstår varför Magnus Johansson lurade dem så. – Är det för att vi inte kan tala svenska så bra. Och jag förstår inte heller varför arbetsförmedlingen inte varnade oss för att ta jobbet. Mothana Hussein Ali berättar att han flydde från Irak på grund av alla orättvisor och så händer det här i det nya landet. – Nu vet vi inte vad vi ska göra. Det känns som om man inte kan lita på någon. Pia Carlson, chef för arbetsförmedlingen i Hässleholm, säger att hon inte får inte uttala sig i enskilda fall.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.