Medborgarkontor diskuteras

Nyheter - Vi har ett möte inbokat med Försäkringskassan.
Publicerad 3 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

- Vi har ett möte inbokat med Försäkringskassan. Skulle de vilja flytta till oss innebär de ökade öppettider plus att våra hyreskostnader minskar, säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Thulin (S). Förutom Försäkringskassan ser kommunen gärna att polisen och arbetsförmedlingen flyttar till kommunhuset så ett Medborgarkontor skapas. Lediga lokaler finns i kommunhuset sedan lönekontor, tekniska kontoret och snart även miljökontoret flyttat. Ulrika Thulin är inte främmande för en ändring så nya får plats. - Kan vi flytta runt så ett medborgarkontor skapas görs samordningsvinter plus att Perstorpsborna bara får ett ställe att besöka. Kommunen betalar en fast hyra för hela kommunhuset, oavsett om lokaler nyttjas eller inte. Vad kommunen kan tänkas få in ekonomiskt på nya hyresgäster är oklart. - Det finns färdiga modeller för att räkna fram sådant, konstaterar Ulrika Thulin.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.