Skolbussprojekt läggs ner

Nyheter Anledningen är att det delvis varit tekniska problem, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad.
Publicerad 3 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Anledningen är att det delvis varit tekniska problem, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad. Torsten Nilsson, en av projektets chaufförer, säger till radion att tekniken krånglat. Projektet har inneburit att två av kommunens bussar utrustats med olika säkerhetssystem för att bättre kontrollera barnen. Det har till exempel funnits kameror och högtalare både i och utanför bussen. Barnen har också varit utrustade med sändare som sänt information till en dator i bussen om var de befunnit sig. Pilotstudien genomfördes i samarbete med bland andra Statens väg- och transportforskningsinstitut och Vägverket.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.