Vittsjö klev vidare i Svenska cupen

Malmö Tack vare ett välplacerat skott av Madeleine Nygren-Bonnier, bara sex minuter före slutsignalen, tog sig Vittsjö vidare till andra omgången i cupen.
Malmö • Publicerad 5 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

Tack vare ett välplacerat skott av Madeleine Nygren-Bonnier, bara sex minuter före slutsignalen, tog sig Vittsjö vidare till andra omgången i cupen. Ett segergivande mål som egentligen borde ha kommit betydligt tidigare. – Jo, jag håller med. Räknat i avslut var det 13–4 i vår favör, så visst hade vi lägen att avgöra den här matchen betydligt tidigare, påpekar Vittsjötränaren. Efter att Göingelaget åkt på några smällar på slutet, såg han närmast lättad ut. Framförallt glad över att laget inte släppte till något mål bakåt, där det har läckt rejält på sistone. – Även om LB07 är nykomlingar i tvåan, så var det ett bra lag som vi mötte. De siktar på att vara med i toppen av sin serie, säger Robert Grandén. I den första halvleken hade båda lagen förtvivlat svårt att åstadkomma något konstruktivt. Men det fanns en anledning. Brovallen i Bunkeflostrand, där LB07:s damlag spelar, var tuvig, långhårig och såg allt annat än inbjudande ut. – Det var som att spela på en åker. Vi har tidigare spelat på jämnt konstgräs, så det blev självklart en stor omställning för spelarna, menar Grandén. I den andra halvleken blev Vittsjös spel trots allt ett snäpp vassare. Det kändes som att division ett-laget skruvade upp tempot en aning. Samtidigt såg spelarna i LB07, som höll till i trean så sent som i höstas, allt tröttare ut. Kvalificerade målchanser vaskades fram, men det dröjde alltså ända fram tills den 84:e minuten, innan Madeleine Nygren-Bonnier sköt Vittsjö vidare i svenska cupen. Även om Vittsjö dominerade spelet ganska markant efter paus, så var LB07 inte alls ofarliga i sina snabba kontringar. Malmölaget har skaffat sig riktig spetskompetens framåt den här säsongen, man har värvat Mette Væver Andersen, dansk skyttedrottning, och Natalia Folbrycht, som bland annat har spelat i allsvenskan med Malmö. Däremot sakande LB07 ett annat allsvenskt nyförvärv, Carolin Ericsson från Kristianstads DFF, som lämnade ett sent återbud. –Vi visste att det gällde att se upp för deras snabba omställningar. Men vi klarade för det mesta av att hantera det på ett bra sätt, påpekar Robert Grandén. Med tanke på planens beskaffenhet så blev det något av en kämpaseger för Vittsjö. Det tilläts inte någon grannlåt, och felpassningarna blev väl många på det luriga underlaget. Den 18 april har Vittsjö seriepremiär hemma mot Gauthiod, och gårdagens seger gav säkert nyttigt självförtroende till laget. –Det här var en typisk kämpainsats. Ingen utmärkte sig något extra, däremot var det okej över hela linjen, sammanfattar Robert Grandén.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.