Personalprogram i olika tappning

Nyheter Som tidningen tidigare berättat vill den borgerliga femklövern göra regionen till en bättre arbetsplats genom en rad åtgärder – som kompetensutveckling, införande av \"kompetenskonto\", chefs- och ledarskapsutveckling och utveckling av regionens hemsida.
Publicerad 6 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Som tidningen tidigare berättat vill den borgerliga femklövern göra regionen till en bättre arbetsplats genom en rad åtgärder – som kompetensutveckling, införande av "kompetenskonto", chefs- och ledarskapsutveckling och utveckling av regionens hemsida. Oseriöst och ibland löjeväckande och inget som förbättrar villkoren för de stora personalgrupperna – sjuksköterskor och undersköterskor, anser oppositionsrådet Rikard Larsson (S) om förslagen. – Dessutom var det inte aktuellt att diskutera programmet med de fackliga organisationerna förrän vi påpekade det, säger han. Nu har S satt samman sitt eget personalprogram under åtta punkter. I det sägs att regionen bör se över sitt system för lönesättning eftersom den individuella lönesättningen i dag "fungerar dåligt". Trygga anställningsvillkor lyfts också fram. Bruket av visstidsanställningar ska motverkas och en anställningsgaranti införas. Majoritetens programpunkt om att "frisknärvaron måste öka" tycker S är ett bra mål och säger att det kräver ett "helt batteri av åtgärder, varav de flesta lämnats utanför detta program".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.