Vinodlare vädjar om hjälp

Nyheter Men sista ordet är inte sagt, menar vinodlarna, som nu när utredningen går ut på remiss hoppas att läget förändras.
Publicerad 6 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Men sista ordet är inte sagt, menar vinodlarna, som nu när utredningen går ut på remiss hoppas att läget förändras. Listan på remissinstanser innehåller 135 myndigheter och orgnisationer. – Utöver dessa får vem som helst svara och speciellt myndigheter, som Kristianstads kommun, är mycket viktiga för utgången, skriver vinodlarna till kommunen. Får de tillstånd för gårdsförsäljning av vin så innebär det ökad turism och nya arbetstillfällen, påpekar de. I Skåne finns över 25 vinodlingar och av dessa har 15 bildat en "vinväg". Svaren på remissen ska vara inlämnade senast i början av juni. Ronny Persson

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.