Carina, 50, hoppas på sommarjobb

Hässleholm – Det är tråkig att inte jobba.
Hässleholm • Publicerad 7 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Carina Eriksson är utan jobb. Förutom att söka arbete ägnar hon dagarna bland annat åt att promenera och ta hand om hushållet. Foto: PATRIC BERG
Carina Eriksson är utan jobb. Förutom att söka arbete ägnar hon dagarna bland annat åt att promenera och ta hand om hushållet. Foto: PATRIC BERG

– Det är tråkig att inte jobba. Jag vill göra nytta, berättar hon om livet som arbetslös. Carina Eriksson har hunnit jobba med många olika saker hittills under yrkeslivet. Hon har arbetat på kontor, på fabrik som industriplåtslagare med mera. Hon har varvat med studier och utbildade sig i början av 2000-talet till undersköterska och arbetade flera år som personlig assistent. Att gå arbetslös tycker hon är trist, bortkastat. Hon har visserligen ingen svårighet med att fylla sin dag eftersom hon har familj och vänner. Hon trivs med att cykla och ta promenader. Hon umgås också mycket med sin pappa. Men att inte ha ett jobb att gå till är kasst, säger hon. – Jag känner mig som en bortkastad resurs. Man vill ju göra nytta. Jag hade heller gått och plockat skräp än att gå hemma, säger Carina. Hon efterlyser bättre åtgärder mot arbetslösheten som starkare utbildningsinsatser, beredskapsarbeten och liknande. Hon lägger mycket tid på att söka jobb. Platsbanken på internet fingranskas dagligen och faktiskt har hon fått ett litet napp; sommarjobb. – Ja den 15 juni ska jag börja på Backebo sjukhem i Hörja. Det känns jättebra, säger Carina. Hon kan tänka sig att jobba med vad som helst och söker inom de flesta yrkesområden. – Ja har både buss-och lastbilskörkort så jag kan söka sådana jobb också. Jag behöver bara lite repetition, förklarar hon. Ekonomiskt har Carinas arbetslöshet inte orsakat familjen några stora problem ännu så länge. Carina har A-kassa och hennes sambo jobbar. Familjen består även av 18-åriga dottern Sofie och de bor i en lägenhet i Tyringe. – Ekonomin är inga större problem. Jag är rätt ekonomisk av mig och har aldrig varit särskilt mycket för att handla. Men det är klart, man köper väl inte pizza lika ofta som tidigare, resonerar hon.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.