Dödsbranden i Bjärnum ett mysterium

Hässleholm – Huset är så pass nerbränt att det har varit omöjligt för våra tekniker att slå fast hur branden uppkom, säger Tonny Andersson på polisens tekniska rotel i Kristianstad.
Hässleholm • Publicerad 7 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Enbart förkolnade rester återstår av huset
Enbart förkolnade rester återstår av huset

– Huset är så pass nerbränt att det har varit omöjligt för våra tekniker att slå fast hur branden uppkom, säger Tonny Andersson på polisens tekniska rotel i Kristianstad. – Och dessvärre kommer vi sannolikt inte att kunna göra det heller. Det var natten till den 28 mars som räddningstjänsten i Bjärnum och Hässleholm larmades till en brand på Verumsvägen i Bjärnum. När räddningspersonalen anlände till platsen var huset, som har fungerat som sommarstuga och semesterboende för en dansk medborgare, helt övertänt. Enligt grannarna hade fastighetsägaren, en medelålders man, kommit till huset bara några dagar tidigare. Bland annat stod hans vita skåpbil parkerad utanför stugan. Även mannens hund hittades i anslutning till huset – oskadd. Först efter flera timmars släckningsarbete fann polisens tekniker resterna av en människokropp i den svårt eldhärjade fastigheten. Polisen misstänker inget brott bakom branden. – Jag har pratat med två av våra kollegor från Malmö som undersökt huset och det finns absolut inget som tyder på att branden var anlagd, säger Tonny Andersson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.