Annons

Brand i villa efter blixtnedslag

Broby – När vi kom fram till gården var det en fullt utvecklad brand i boningshuset, stora lågor slog ut från taket och vi fick gå in med rökdykare, säger insatsledare Magnus Carlsson vid räddningstjänsten i Hässleholm.
Publicerad 8 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Blixten totalförstörde huset. Foto: Helene Nordgren
Blixten totalförstörde huset. Foto: Helene Nordgren

– När vi kom fram till gården var det en fullt utvecklad brand i boningshuset, stora lågor slog ut från taket och vi fick gå in med rökdykare, säger insatsledare Magnus Carlsson vid räddningstjänsten i Hässleholm. De boende, ett medelålders par, hörde en kraftig smäll i samband med åskovädret. I nästa sekund försvann strömmen. – När de upptäckte att det brann tog de sig ut ur huset och slog larm. De försökte sedan släcka branden med hjälp av en trädgårdsslang som de hade på gården, berättar Magnus Carlsson. Branden, som var mycket svårsläckt, spred sig snabbt från taket till vinden och ovanvåningen. Bland annat tvingades räddningstjänsten bryta upp delar av plåttaket för att komma åt att släcka. Rökutvecklingen var stundtals kraftig och syntes på flera kilometers avstånd. – Det var väldigt besvärligt, säger Magnus Carlsson. Ännu sent på onsdagseftermiddagen pågick eftersläckningsarbetet. – Vi kommer att ha folk på plats hela kvällen, med viss bevakning även under natten, för att se till att branden inte blossar upp igen, säger Magnus Carlsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons