Cupäventyret fortsätter för IFK Hässleholm

Sport Matchen i andra omgången av Svenska cupen blev en riktig nagelbitare.
Sport • Publicerad 8 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Patric Berg
Foto: Patric Berg

Matchen i andra omgången av Svenska cupen blev en riktig nagelbitare. Falkenberg ledde med 2-1 och hade en fot i tredje omgången när två minuter återstod av matchen. Då klev Burim Rexhepi fram och pricksköt in kvitteringen med en tung volley. Två jämna förlängskvartar följde, men allt kom att avgöras på straffar. Där visade IFK-spelarna kyla och rullade in straff efter straff. Och när Falkenberg bommat sin tredje straff var saken klar. Vilt jubel utbröt på plan, på läktaren och på hemmalagets bänk. - En fantasiskt match. Vi stod upp otroligt bra både offensivt och defensivt. Än en gång visar vi att vi är trygga i vår spelidé och det betyder mycket mot ett så här skickligt motstånd, säger IFK-tränaren. Gästande Falkenberg premiärspelar i superettan till helgen och valde därför att vila ett par spelare med småskavanker i den ordinarie startelvan. Men lagets fixstjärna Stefan Rodevåg fanns med från start, men han fick inte mycket uträttat. Bästa chansen hade den hypersnabbe anfallaren i tolfte minuten när han sprang sig fri och avlossade ett tungt vristskott som Joel Ringström parerade till hörna. Det var i stället Björn Karlsson som satte ledningsmålet halvvägs in i första halvlek med en välplacerad vänster. Spelmässigt var halvleken jämn och kvitteringen kom rättvist strax före pausvilan. Pigge Simon Larsson ryckte förbi sin back och kapades inne i straffområdet. Anfallskollegan Filip Thurn tog säkert hand om straffen och placerade retfullt enkelt in 1-1. Falkenberg återtog ledningen i början av andra halvlek, men hemmalaget gav sig inte. - Vi var tajta i defensiven och bjöd inte på några ytor. Det som gladde extra i dag var att vi skapade så mycket framåt, säger Daniel Nilsson. Visst skapade IFK chanser. Samspelet mellan anfallarna på topp, Simon Larsson och Filip Thurn, fungerade utmärkt. Och mot slutet började även mittfältsmotorn Burim Rexhepi skjuta in sig. I 75:e minuten höll han på att skruva in kvitteringen och stunden senare tvingade han Jesper Hansen i gästernas mål till en ny jätteräddning. I 88:e minuten var Hansen dock chanslös. Rexhepis rökare tog IFK till förlängning och nu väntar allsvenskt motstånd i nästa omgång. Har du någon drömmotståndare i nästa runda? - Göteborg eller Elfsborg hade varit en höjdare att möta här på Österås. Det hade varit en extra morot för oss, säger Daniel Nilsson.

Jonas WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.