Man vaknade med brödkniv mot strupen

Nyheter Händelsen som satt djupa spår i familjen inträffade i augusti.
Publicerad 8 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Händelsen som satt djupa spår i familjen inträffade i augusti. Den 24-årige Sibbhultsbon hade på en fest hört ryktas att den aktuelle fadern skadat sin familj och bestämde sig för att hämnas. Kraftigt berusad begav han sig sent på natten till familjens bostad, smög in genom den olåsta dörren och tillgrep en brödkniv i köket. I sovrummet vaknade den medelålders mannen med den vassa eggen mot sin hals. Pojken, som han kände igen som sin sons kamrat, satt grensle över honom, slog sönder en flaska sprit mot sänghyllan och hotade att döda honom. Fadern försökte förgäves att tala den unge mannen tillrätta. Efter en stund lyckades han brotta ner honom vid sidan av sängen och ta kontroll över situationen. När polisen kom till platsen var väggar och sängkläder täckta av blod. Under rättegången erkände 24-åringen gärningarna men hävdade att han inte mindes om han uttalat några dödshot. Något fog för hans misstankar om att mannen skulle ha skadat sin familj har inte framkommit. Enligt tingsrätten bör det olaga hotet bedömas som grovt. Brottet har normalt sett ett straffvärde på åtta månaders fängelse – men med tanke på mannens psykiska tillstånd anses skyddstillsyn och en kortare fängelsevistelse mer lämplig. Fadern som yrkat på 43 000 kronor i skadestånd får 37 000 kronor.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.