Årets första rally en succé

Hässleholm I fjol blev rallyt inställt på grund av dåligt väder, men det tog Lille Mats MCK igen med råge under gårdagen.
Hässleholm • Publicerad 10 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Jörgen Nilsson
Jörgen Nilsson

I fjol blev rallyt inställt på grund av dåligt väder, men det tog Lille Mats MCK igen med råge under gårdagen. Rallyt är årets första i Skåne och många var sugna på att ta ut sin tvåhjuling, nämare bestämt 621 ekipage gled runt de 9,2 milen på vägar runt Hässleholms kommun och ner till Höör. Jörgen Lind, som är med och arrangerar rallyt, berättar att rundan har fem kontroller med olika aktiviteter och ingår gör också en tipsrunda på 25 frågor. Vinner gör den som har mest poäng sammanlagt och inte som i andra rally, den som kör fortast. Kontroll nummer fem ligger vid Nävlinge hönseri och gårdsplanen är packad med motorcyklar. Här ska deltagarna kunna rätt låt till rätt artist i senaste Melodifestivalen och också kunna svara bland annat på var man bär en sombrero och vilka herrar som finns på ett schackbräde. Vid en av stationerna står funktionärerna Andreas Holmberg och Åsa Tillgren och de skrattar lite när de säger att just frågor på Melodifestivalen kanske inte är så lätt för motorcyklister, det är nog inte deras musikval tror de. – Det är någon som har haft alla rätt, men annars ligger det nog runt två eller tre i snitt, säger Åsa. Torbjörn Andersson från Helsingborg och Jörgen Åberg, Munka Ljungby, kör rallyt för första gången och är mycket nöjda. – Det är mycket fina vägar, fast jag var inget vidare på att gissa bajset, säger Torbjörn och syfta på aktiviteten på en av kontrollerna. Snart färdigt att ge sig av till slutmålet Finja Bygdegård är ett gäng från Yamahaklubben. MC-kompisarna gnabbas lite när bilden ska tas, de står allihop bakom Kirre Borgströms Harley Davidson och det är inte riktigt godkänt i just den här klubben, menar de. – Han är med i klubben på nåder, säger någon. – Akta det smittar, säger någon annan. – Ja, ja, säger Kirre Borgström, som kommer från Kristianstad. – Alla är HD-entusiaster, men det är bara jag som har min med, konstaterar han lugnt som för att göra de andra avundsjuka. Stämningen är på topp och tonen, som man brukar säga, rå, men hjärtlig. Alla tycker att årets första rally är kul att vara med i. – Det är roligt både att få köra motorcykel och att träffa och snacka med folk, säger Kirre Borgström. – Man är ju lite rostig och det värsta att köra i är gruset, men de farligaste är ändå de på fyra hjul. De är inte uppmärksamma på oss, säger Magnus Saxe från Åhus apropå det där med att fräscha upp kunskaperna innan man ger sig ut med motorcykeln. Jörgen Lind från Lille Mats MCK är nöjd med dagen. Allting har fungerat bra, trots att en del vägar var en aning svåra att köra på eftersom det ligger kvar grus från vinterns halkbekämpning. – Vägverket har inte hunnit med att sopa överallt, säger Jörgen som också berättar att det har skett två olyckor. – En på morgonen och en på eftermiddagen, men utan några allvarligare skador. Vinnare av tävlingen blev Bengt Carlsson, Knäreds MC, tvåa blev Roger Dahlkvist från samma klubb och på tredje plats kom Mats Olandersson, Perstorps MCK.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.