Dömd 31-åring fick jobb – ansöker om nåd

Nyheter I tingsrätten i Karlskoga dömdes mannen till samhällstjänst, men när fallet togs upp i Göta Hovrätt skärptes straffet och den 31-årige mannen dömdes istället till tio månaders fängelse.
Publicerad 12 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

I tingsrätten i Karlskoga dömdes mannen till samhällstjänst, men när fallet togs upp i Göta Hovrätt skärptes straffet och den 31-årige mannen dömdes istället till tio månaders fängelse. Domen överklagades till Högsta domstolen, som har beslutat att inte meddela prövningstillstånd. Det innebär att fängelsestraffet ska verkställas. 31-åringen yrkar att regeringen ger honom nåd, och bestämmer påföljden till villkorlig dom, eller i andra hand villkorlig dom med samhällstjänst. I tredje hand yrkar han att fängelsestraffet "väsentligt nedsättes". – Domen är felaktig. Det inträffade var endast en olyckshändelse, skriver mannen och tillägger att han lider av panikångest och har fått problem att vistas i folksamlingar efter domen i hovrätten. Vidare skriver mannen att han fått arbete i Helsingborg. – Jag menar att jag trots detta skulle klara av samhällstjänst, framhåller 31-åringen.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.