Frustrerad Stenson tappade

Nyheter Chansen till en topplacering på Augusta National försvann med största sannolikhet på lördagen för Henrik Stenson.
Publicerad 12 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Scanpix/ Arkiv
Foto: Scanpix/ Arkiv

Chansen till en topplacering på Augusta National försvann med största sannolikhet på lördagen för Henrik Stenson. Han inledde rundan sex slag bakom täten och med stor potential att avancera. Då hade dock puttern behövt fungera och turen ha varit med honom. I stället blev påskafton en kamp mot Augustas beryktade greener, allt som oftast med Stenson som förlorare. Vid tre tillfällen snurrade bollen försmädligt på koppen, vid två av dessa tillfällen betydde det också att han drog på sig bogeys. Och i takt med motgångarna kom också frustrationen krypande. Efter ytterligare en koppsnurr på 15:e hålet höjde Stenson klubban för att dra den i marken. Det fick dock vänta till 17:e hålet efter att han misslyckats med inspelet från bunker, vilket gav lördagens femte bogey. Ytterligare en på dagens sista hål förstörde dagen ytterligare.

- Det är väl det sämsta jag "scorat" sedan Branting (Hjalmar) gick i kortbyxor. Efter 12-13 hål kände jag att jag tappat 5-6 slag. Det känns som om jag puttar bort mig i dag och det här är inte rätt känsla att tappa känslan för puttningen, sade Stenson. Greenerna på Augusta är ju beryktade. Hur svåra skulle de vara för en amatörgolfare? - Han skulle nog få hålla på tills det blir mörkt. . . 75-rundan betyder att Stenson ligger delad 32:a inför avslutningen. Till ledande duon, argentinaren Angel Cabrera och Kenny Perry, USA, skiljer hela elva slag.

Upp till en tionde plats är glappet bara fyra slag, men då är det också nio spelare som delar den placeringen, bland annat världsettan Tiger Woods (70 slag) och världstvåan Phil Mickelson (71 slag). - Jag lyckades med ett par puttar i dag men det var inte tillräckligt, sade Woods — lika frustrerad som Stenson. Padraig Harrington som inför tävlingen jagade sin tredje raka major-titel kan helt glömma det. Nio slag på tvåans par 5-hål förstörde en annars imponerande runda och till slut blev det 73 slag för irländaren, tio slag bakom och en delad 25:e plats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.