Många utländska orienterare i Hässleholm i påsk

Sport En hel del av dem var utländska löpare, varav många springer för svenska klubbar.
Sport • Publicerad 12 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

En hel del av dem var utländska löpare, varav många springer för svenska klubbar. Tiomila i orientering utanför Perstorp den 18-19 april lockade nu extra många orienterare till Vedemamassivet, som en liten "finputsning" Tjecken Jan Sedivy, som tävlar för Stora Tuna i Borlänge, vann nu den 12,5 km långa herrbanan, i konkurrens med 65 andra startande. Han var drygt en minut snabbare än polacken Wojciech Kowalski från OK Orion i Karlskrona. Alexander Bernaciak, Nybro OK, kom trea. Även han från annat land från början. Alltså en internationell prispall! Skåningen Andreas Ferm från FK Göingarna i Glimåkra klarade fjärdeplatsen. TV-Sportens Rickard Ekman är en duktig orienterare på hög nivå: 15:e man i Vedema, påskafton, 12 minuter efter vinnaren. I damernas huvudklass, där de 35 tjejerna hade en sju km lång bana, gick segern till Anna Segersson från OK 64 Torpa. Hon var en halv minut snabbare än Jenny Johansson, Ulricehamn, mångårig A-landslagslöpare samt tidigare ankare vid EM och VM. Trea kom Monika Depta från OK Pan-Kristianstad. Kajsa Nilsson från Glimåkra och FK Göingarna (tävlande för Halden SK i Norge) gjorde en intressant start i Vedema. Hon kom i mål som sjua, slagen med knappt nio minuter av vinnaren. Anette Granstedt, som kommer från Klippan men som tävlar för IK Hakarpspojkarna i Huskvarna sedan länge, klarade åttonde plats. VM-löpare och VM-medaljör flera gånger. Camilla Sigbo från FK Boken i Perstorp sprang hem andraplatsen på damernas lite kortare bana. En andraplats blev det också för Angelika Larsson från Örkelljunga FK, i juniorernas äldre klass, D 20. Lunds OK:s lovande talang Anna Bredfelt vann klassen för yngre damjuniorer. På herrsidan togs de två juniorklasserna hem av Thibaut Poupard från Sävedalens AIK och Niklas Olsson, Skåneslätten.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.