Imponerande, HIF

Sport I Helsingborg gjorde den förre TFF: aren Erik Sundin debut som högermittfältare.
Sport • Publicerad 13 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
jublar efter att ha fastställt slutresultatet 1-4. Foto: Adam Ihse
jublar efter att ha fastställt slutresultatet 1-4. Foto: Adam Ihse

I Helsingborg gjorde den förre TFF: aren Erik Sundin debut som högermittfältare. Han tackade för förtroendet med att göra en kanonmatch. I början av matchen spelade han fram till Rasmus Jönsson som gav HIF ledningen med 1-0 och i den andra gjorde han själv 2-1, framspelad av Jönsson. – Skönt att göra mål men viktigast var att vi vann, sa Sundin. Hans 2-1 mål kom mycket psykologiskt i början av andra halvlek. – Vi fick grepp om Gais direkt efter paus. Därför var det viktigt att också göra mål, menade succédebutanten som ansåg att HIF vann rättvist. – Vi hade bra fart på bollen och tvingade Gais att springa mycket. Segermatchen bekräftar att HIF blir ett topplag i år. Att de offensiva spelarna dessutom producerar mål är en styrka. – Men det offensiva spelet kan bli ännu bättre, kritiserade HIF-tränaren Bosse Nilsson. – Tekniken har fortfarande mer att önska. Men visst är det skönt att "rätt" spelare gör mål. – Det ger ökat självförtroende inför torsdagsmatchen mot Hammarby. Helsingborg inledde matchen på nya Gamla Ullevi strålande och dominerade de första 20 minuterna med eftertryck. Därför var också Rasmus Jönssons ledningsmål rättvist. Men i mitten av första halvlek tappade HIF greppet en del och direkt svarade Gais med kvittering. Efter paus var HIF tillbaka på samma höga nivå som i inledningen. 2-1-målet kom efter en härlig passning av Henrik Larsson till Rasmus Jönsson som friställde Erik Sundin med en fin passning. Även HIF:s tredje mål låg Henke Larsson bakom. Det gjordes av René Makondele. Sedan avslutade Henke själv med att fastställa slutresultatet till 4-1. – Tre måls seger satt fint men Gais var inte ofarligt, sa Bosse Nilsson och syftade på ett par riktigt farliga lägen efter HIF:s 2-1 mål. Bland annat hade förre HIF: aren Mattias Lindström en nick i stolpen.

Anders Nygren
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.