Påskens budskap i ord, toner och dans

Hässleholm I ord, toner, musik och dans berättades och Jesu död och uppståndelse i föreställningen Genom ett brustet hjärta.
Hässleholm • Publicerad 13 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Så även i Furutorpshallen i Vinslöv under musikalen Genom ett brustet hjärta. Foto: Stefan Sandström
Så även i Furutorpshallen i Vinslöv under musikalen Genom ett brustet hjärta. Foto: Stefan Sandström

I ord, toner, musik och dans berättades och Jesu död och uppståndelse i föreställningen Genom ett brustet hjärta. Den varierade föreställningen var ytterst manstark med körer och dansare (barn och ungdomar) som förvandlade sporthallen till en välbefolkad musikalscen.

I huvudrollen som Jesus spelade musikalartisten Emil Sigfridsson, berättaren gjorde Ingvar Andersson och den kvinnliga huvudpersonen, nutidsmänniskan, spelades av Hanna Amoreus. Innehållsmässigt, pendlar Genom ett brustet hjärta mellan att berätta historien om Jesus liv och lidande och samtidigt vara en slags predikan som visar hur "nutidsmänniskans" halva hjärta blir helt av den kristna tron. Musikaliskt blandade föreställningen allt från gospel, poprock till ett maffigt parti med tunga, moderna dansrytmer. Själva korsfästelsen skedde till högtidlig gregoriansk sång som framförde Kyrie, kyrkans uråldriga bönerop Herre, förbarma dig.

Projektet var ett samarrangemang mellan Missionskyrkan och Svenska kyrkan i Vinslöv. Musikalen gavs i två föreställningen under annandagen. Idag tisdag spelas även en skolföreställning av Genom ett brustet hjärta.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.