Stenson 38:a i Masters

Sport Efter söndagens slutrunda på 73 slag, ett över par, tittade Stenson bort på resultattavlan vid 18:e green.
Sport • Publicerad 13 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Det var ingen lyckad avslutning för Henrik Stenson i Masters. Foto: Scanpix
Det var ingen lyckad avslutning för Henrik Stenson i Masters. Foto: Scanpix

Efter söndagens slutrunda på 73 slag, ett över par, tittade Stenson bort på resultattavlan vid 18:e green. Där fanns inte hans namn med. På den hade han också bara varit med sporadiskt under andra dagens spel. Därefter gick det utför, framförallt under tredje rundan. 75-ronden, en av lördagens sämsta resultat på Augusta National, gav till slut 289 slag, ett över par, och en 38:e plats — 13 slag efter segraren Angel Cabrera. - Jag tycker det har varit en bra vecka förutom då resultatet. Det var i går jag sumpade alla chanser till något riktigt bra. Då kvittade det lite om jag gjorde 71, 73, eller 72 slag i dag, sade Stenson.

Han kom till Masters med stora förhoppningar på sig, inte bara från svenskt håll. I lokaltidningen Augusta Chronicle nämndes han i kategorin "kan skrälla", och förra året noterade Stenson en delad tredje- och fjärdeplats i två major-tävlingar. Årets första major var inte i närheten av det. - Resultatet går givetvis inte att vara nöjd med. Jag puttade rätt bra de två första dagarna men bedrövligt i går. Annars har det varit närspelet kring greenerna som inte varit upp till standard. Jag har haft många billiga missar kring greenerna, sade han. - Men det känns ändå som jag kommit ett steg närmare hur jag ska spela banan. Förr eller senare ska jag också ha ett bra resultat här. Det är synd bara att det är ett år kvar till nästa tävling. På söndagen inledde han med en birdie men tre raka bogeys på hål 3-5 gjorde att svensken tappade ytterligare mark. Efter en berg- och dalbana, där han varvade bogeys med birdies, avslutade Stenson i alla fall snyggt. På 18:e hålet, som han haft så stora problem tidigare under veckan, fixade han ett utmärkt inspel, bara någon meter från flaggan för en avslutande birdie..

Den största svenskbesvikelsen var dock inte Stensons 38:e plats. Robert Karlsson, som förra året slutade delad åtta, var inte ens med på söndagen då han missade kvalgränsen. För Stenson väntar nu en vecka ledigt innan det blir spel i Sydkorea. Nästa major är US open på Bethpage utanför New York i midsommarhelgen. Därefter följer British open och PGA-mästerskapen där han ska försvara sina topplaceringar från förra året. - Jag hade två bra majors förra året, jag har alla förutsättningar att kunna ha det även i sommar om jag fortsätter på den inslagna vägen

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.