Satsa rätt i Osby

Opinion n Mötte idag ett gammalt par som nu blivit nödgade att gå extra långt för att göra sina dagliga inköp på grund av att butiken som låg på \"deras\" hörna fått slå igen av okänd anledning.
Opinion • Publicerad 14 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

n Mötte idag ett gammalt par som nu blivit nödgade att gå extra långt för att göra sina dagliga inköp på grund av att butiken som låg på "deras" hörna fått slå igen av okänd anledning. Paret såg fruktansvärt ledsna ut, och jag tyckte riktigt synd om de båda. Man kan ju tycka mycket, och jag tycker att gamla människor som har lagt grunden till hur bra vi ändå har det i Sverige idag jämfört med många andra länder, borde få bli bättre behandlade. Att man i Osby kommun hellre lägger pengar på statyer, konstverk, nybyggen med mera är ju ingen nyhet, men att värna om gamla (och för den delen unga människors) rättigheter är något man tycks ha glömt bort. Tänk vad trevligt det hade blivit om pengarna satsats där de behövs, på extra hjälp till de utsatta, på investeringar i äldreomsorg, skola, sjukvård, bättre fritid/valmöjligheter för invånarna (gammal som ung). Som någon i en annan kommun uttryckte sig i en nyhetssändning på TV nyligen "Politikerna vill bara ha våra röster vart fjärde år, sen dyker de aldrig upp och ser verkligheten". Skäms, och skäms ordentligt!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.