Slag i luften med Vibafemba

Nyheter Vibafemba består av Gunnar Axelson-Fisk, Peter Boivie, Henrik Ekman, Erik Lidman och Sebastian Riton.
Publicerad 14 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Vibafemba består av Gunnar Axelson-Fisk, Peter Boivie, Henrik Ekman, Erik Lidman och Sebastian Riton. 1999 belönades gruppen med Povel Ramels Karamelodikt-stipendium för "sitt sångliga stigfinneri med en förförisk blandning av precision i musik". – Sedan starten 1984 har Vibafemba utvecklat en kombination av musik och teater och skapat något av en egen genre där stilistiska saltomortaler och tvära känslokast blivit bärande element. Parat med en hemsnickrad publikkontakt har en slags a capellakabaré växt fram som blivit gruppens signum, skriver arrangerande Musik i Syd. Konserten ingår i vårens upplaga av Abonnemangsserien i Kristianstad.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.