Vill inte sälja tingshuset

Nyheter – Att behålla Degeberga tingshus i kommunal regi, och betala mellanskillnaden mellan hyresintäkter och kostnader för drift och underhåll, anser vi vara ett billigt sätt att få en levande landsbygd och ett rikt kulturliv i Degeberga, skriver Magnus Persson, ordförande i byalaget.
Publicerad 14 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Att behålla Degeberga tingshus i kommunal regi, och betala mellanskillnaden mellan hyresintäkter och kostnader för drift och underhåll, anser vi vara ett billigt sätt att få en levande landsbygd och ett rikt kulturliv i Degeberga, skriver Magnus Persson, ordförande i byalaget. Tingshuset används för möten och diverse andra arrangemang. 2006 samlades 600 namnunderskrifter in i protest mot en tänkt försäljning av fastigheten. – Inför valet 2006 gjorde byalaget en utfrågning av politikerna om hur man såg på tingshuset i framtiden. Inget parti förordade en försäljning så länge huset används flitigt och är en viktig samlingspunkt för Degeberga, påminner Magnus Persson.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.