Åklagaren yrkar på fängelse i hälerihärvan

Hässleholm På onsdagen avslutades den två dagar långa rättegången i Hässleholms tingsrätt.
Hässleholm • Publicerad 15 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

På onsdagen avslutades den två dagar långa rättegången i Hässleholms tingsrätt. – Straffvärdet för gärningarna ligger någonstans runt ett års fängelse, sa åklagare Per Carlsson under slutpläderingen. Han ville också att två av männen, 26 och 41 år gamla, ska utvisas ur landet efter avtjänat straff. Männen är misstänkta för att ha köpt, eller tagit emot, över 40 kilo fryst kycklingfilé som stals ur en lastbilstrailer i Alingsås den 16 mars. De har även åtalats för att ha förvärvat kläder, värda 255 000 kronor, från ett inbrott i en lastbil i Lindome utanför Göteborg några dagar senare. Alla nekar till brott och hävdar att de vilseletts och köpt varorna i god tro. Efter rättegången hävde tingsrätten häktningsbeslutet och försatte samtliga tre män på fri fot i avvaktan på domen, som meddelas den 29 april.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.