Ännu en fönsterruta inslagen

Hässleholm Vaktmästaren Lennart Lundh berättar att skadegörelsen på skolan, idrotts- och simhallen är omfattande.
Hässleholm • Publicerad 15 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Vaktmästaren Lennart Lund och Annika Svanström
Vaktmästaren Lennart Lund och Annika Svanström

Vaktmästaren Lennart Lundh berättar att skadegörelsen på skolan, idrotts- och simhallen är omfattande. – Minst 20 glasrutor har krossats sedan i somras. Det kostar en hel del för skattebetalarna, säger han. Och då har han inte räknat med alla krossade flaskor och den allmänna skadegörelse som sker varje helg. Bara i badhuset har åtta fönsterrutor krossats sedan i somras. Den här gången hade tjuvarna även försökt bryta upp dörren till motionsrummet, men när det inte gick slog de in fönstret i dörren istället. – De måste ha vetat att vi förvarade ett kassaskrin i rummet annars hade de knappast gjort det för här är bara motionsredskap, säger Lennart Lundh. Enligt Eva Jönsson, som är simhallens föreståndare, Fanns det cirka 400 kronor i kassaskrinet. Hon berättar att tjuvarna även tagit sig in personalrummet och där brutit upp ett låst nyckelskåp och ett annat skåp. – Och sedan bröt de sig in i vårt kontorsutrymme och stal ytterligare ett kassaskrin med kaffepengar. Eva Jönsson befarar att tjuvarna stulit en nyckel till badhuset. – En nyckel måste vara på vift eftersom larmet gått tre nätter i rad. De måste ha tagit sig in med hjälp av nyckeln men sedan stoppats av rörelselarmet, som de inte har koden till. En stor del av helgen har badhuspersonalen fått ägna åt att städa upp efter tjuvarna. – Ja, och nu har vi även fått upp glasskärvorna som låg på bassängens botten med hjälp av en bottensug, säger Eva Jönsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.