”För lite pengar”

Hässleholm Det konstaterar det socialdemokratiska oppositionsrådet i Hässleholm Tommy Nilsson.
Hässleholm • Publicerad 15 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det konstaterar det socialdemokratiska oppositionsrådet i Hässleholm Tommy Nilsson. – Vi får 26 miljoner i statliga pengar år 2010 men samtidigt har vi ett sparbeting för nästa år på 55 miljoner. Och i år när vi inte får några pengar skall vi spara 14 miljoner. Det här går verkligen inte ihop. Det blir kraftiga nedskärningar i personalen. Det kan handla om 280 personer enbart under 2009. 80 procent av kommunens kostnader är ju personalkostnader. Dessutom befarar Tommy Nilsson kraftigt ökade socialbidragskostnader. – Det senaste året har det lagts cirka 1000 varsel enbart i Hässleholms kommun där många kommer ut till en besvärande arbetslöshet och det kostar stora pengar, menar Tommy Nilsson. – Det är svårt att se vad som kommer ut ur denna lågkonjunktur. Men regeringen borde skjutit till betydligt mer pengar Mer pengar till stöd åt kommunerna och åt de arbetslösa för att få fler i sysselsättning men också att få in fler i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Det är alltså regeringens recept för att minska den galopperande arbetslösheten i landet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.