Gammalt möter nytt i nordisk matkultur

Hässleholm Men de som var på plats fick ta del av en kulinarisk resa och inte minst den renässans för nordisk mat som enligt Ida Thrane just nu sveper över världen.
Hässleholm • Publicerad 15 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Men de som var på plats fick ta del av en kulinarisk resa och inte minst den renässans för nordisk mat som enligt Ida Thrane just nu sveper över världen. – Det nordiska köket har alla förutsättningar att konkurrera med de franska och italienska köken. Och vi pratar nu om Norden som en region, konstaterade Ida Thrane. Och det var också Föreningen Norden som stod för arrangemanget. Och den här aftonen var egentligen en förövning till arrangemanget den 22 april men då håller man till i matstudion på Gastronovum. Då blir det nordisk buffé som man lagar tillsammans med kockarna Rickard Johansson och Peter Brunkestam. Det blir i ett samarrangemang med Gastronovum. – I Sverige utbildar vi oss bara en gång sedan får det räcka. Vi saknar helt enkelt kunskap och utbildning. Kockar flyttar ju ofta omkring till andra restauranger och på så vis hämtar man ny kunskap genom att uppdatera sig själv, påtalade Ida Thrane som också påtalade att vi i allmänhet äter alldeles för lättlagad mat som köttfärs och korv. – Men det beror ju på att folk inte har tid. Allting skall gå snabbt och då är det lätt att också ta till färdigrätter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.