Kasta grus i EU-maskineriet

Opinion Svar till Lars-Ivar Ericson (C).
Opinion • Publicerad 15 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Svar till Lars-Ivar Ericson (C). Tycker du att Centerpartiet har lyckats i kampen för ett "smalare men vassare EU"? Den regering som Centerpartiet ingår i har bland annat accepterat Lissabonfördraget som ökar EU:s makt bland annat genom fler majoritetsbeslut i ministerråden. Inom EU-parlamentet så verkar det inte bland de stora partigrupperna finnas något intresse för ett "smalare men vassare EU", i den liberala gruppen där Centerpartiet ingår så finns det om jag minns rätt ett stöd för att EU steg för steg blir en federal stat. Accepterar Centerpartiet den höga svenska medlemsavgiften till EU som innebär att de svenska skattebetalarna är en av EU:s största nettobetalare? Jag kommer i det kommande valet till EU-parlamentet att rösta på något parti som vill att Sverige skall lämna EU och som i EU-parlamentet "vill kasta grus i maskineriet" och stoppa EU:s utveckling mot att bli en federal superstat.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.