Kerstins gamla liv blev till en ny affär

Personligt Det är premiär och Kerstin kramar om sin hyresvärd, som också blir hennes första kund.
Personligt • Publicerad 15 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Kerstin Regnersen bestämde sig för att 
"rensa i sitt liv" och startade eget på samma gång. 
Foto: HELENE NORDGREN
Kerstin Regnersen bestämde sig för att "rensa i sitt liv" och startade eget på samma gång. Foto: HELENE NORDGREN

Det är premiär och Kerstin kramar om sin hyresvärd, som också blir hennes första kund. Siri Oscarsson lämnar en orkidé och köper en fotoram, en av många saker i affären. Då och då dundrar tågen förbi strax utanför. Sakerna skakar på hyllorna. – Det har varit skoaffär en gång i tiden. Hyllorna är väggfasta och det är jag glad för, säger Kerstin och ler. Hon blev Tyringebo för precis ett år sedan. Då hade livet just tagit en ny vändning och Kerstin var ensamstående efter ett samboförhållande. Hon flyttade från villan i Perstorp, bestämde sig för att göra sig av med sitt materiella bagage och hittade en nyrenoverad enrums-marklägenhet i Tyringe. – Jag hade chans på en sexrummare, men stod fast vid mitt beslut. Det ryms inte massor på 40 kvadrat så Kerstin tvingades att börja "rensa i röran". I två förråd magasinerades allt hon inte fick plats med och en vacker dag kom affärslokalen, som ligger inrymd i ett hus på Järnvägsgatan, i hennes väg. Kerstin hade klurat på idén att sälja sina prylar tidigare och gjorde nu slag i saken. Igår, första vardagen efter påsk, var första öppetdagen och det kändes bra att slå upp portarna. – Jag kör ett halvår och funkar det så fortsätter jag. De mesta i affären har hon själv ägt, medan andra saker kommer från hennes barn och släktingar. Bara en liten del av hennes stora lager är framme på hyllorna. –Tanken är att jag ska byta ofta. Kunderna som kommer ska ofta möta ett nytt sortiment. Kerstin säger att det är en process att skiljas från prylar – den pågår fortfarande i hennes eget fall – men det gör gott att våga lätta på sitt materiella bagage. – Man behöver inte allt! Och i hennes affärsidé ingår också att hjälpa andra att lätta på sina prylryggsäckar. – Jag köper saker som människor tröttnat på. Och samtidigt får vi en prat-stund, säger Kerstin, som ändå tillåtit sig att fortsätta samla på en sak, nämligen snapsglas. – De är ganska små och jag har bara ett av varje sort! Målet är förstås att affären ska bära sig, men Kerstin har satt målet lågt i början. – Jag är nöjd om jag får in till hyran. Jobbet som undersköterska på Ekeliden har hon kvar, vilket betyder att affären inte har de gängse öppettiderna. Hon ska mest ha öppet helger, men också vissa eftermiddagar. – Jag hoppas att kunderna talar om sina önskemål både vad gäller öppettider och sortiment. Jag är flexibel.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.