Simon ska ha fler mål än gula kort i protokollet i år

Hässleholm Han löper sig fri i djupled, lämnar backen på efterkälken, springer ikapp passningen och avslutar på ett tillslag.
Hässleholm • Publicerad 15 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Han löper sig fri i djupled, lämnar backen på efterkälken, springer ikapp passningen och avslutar på ett tillslag. På ren instinkt. Ett typiskt Simon Larsson-mål. Det är så det har sett ut på försäsongen. Det är så det ska se ut i serien. Förklaringen till försäsongens målkavalkad? – Jag har bara kört på som vanligt och bollarna har slunkit in. Jag trivs väldigt bra med Burim och "Fille" där framme. "Fille" är target playern och båda är duktiga på att hitta passningar i djupet. Sen har det väl lite med självförtroendet att göra. Sätter man några baljor så rullar det på. "Fille" är Filip Thurn som fick chansen på topp när Fisnik Alajs säsong spolierades av en bilolycka. Med Fisnik borta, känner du pressen att det är du som ska fixa målen? – Nej, det kan jag inte säga. Klart jag vill göra mål men jag känner ingen jättepress. Inte för att låta kaxig men jag känner på mig att målen kommer. Har du klurat på hur många mål du vill göra för att känna dig nöjd? – Tolv mål är väl okej? Sen har jag inget emot att göra fler. Men jag tar ju inga frisparkar eller straffar. Det är inte aktuellt att göra "en Zlatan"? – Nej, "Fille" skulle nog inte bli så glad då, skrattar Simon. Då hade det varit slut på djupledsmackorna. Är det en fördel att ha en pappa som är gammal målvakt? – Om han lärt mig några tricks? Knappast. Han vill inte att jag ska göra mål på honom när vi tränar i Kings Head. Fast han brukar på kapitulera rätt ofta. Han tycker att jag ska runda målvakten oftare om jag får friläge. Så var det det där med Simons "gula feber" – förkärleken till det gula kortet. Temperamentet har varit akilleshälen sedan ungdomsåren men han har jobbat för att slipa bort kantigheterna. – Jag gillar ju att glidtackla och att spela hårt. Men morsan gnabbar på mig varje gång och farsan tycker också att det är onödigt. Men ibland blir man frustrerad över kassa domare. Det är inga problem när vi har domare som Roger Persson som kan diskutera och erkänna misstag. Man kan snacka om det, säger Simon vars välsmorda munläder kommer väl till pass i socionomstudierna. Det är kanske där diskussionstendenserna kommer ifrån? – Ha, ha. Det är väl knappast särskilt socionomaktigt att skrika på domaren. Men om jag är hetlevrad på planen så är jag desto lugnare utanför, försäkrar Simon. Kan ju vara skönt att veta för de stackars domare som genomborrats av "bestblicken"... Så det blir fler mål än gula kort i år? – Ja, det kan jag garantera!

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.