Första bostadsrätten på gång

Nyheter I fastigheten, som ligger i hörnan av Föreningsgatan och Lasarettsboulevarden och består av 37 lägenheter, har 70 procent av de boende ansökt om att få ombilda sina fastigheter.
Publicerad 16 april 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

I fastigheten, som ligger i hörnan av Föreningsgatan och Lasarettsboulevarden och består av 37 lägenheter, har 70 procent av de boende ansökt om att få ombilda sina fastigheter. De har också bildat en föreningen Humlan för detta syfte. ABK tar nu fram ett köpeavtal men vill ännu inte avslöja vad man tänker ta betalt för fastigheten, taxerad till cirka 20 miljoner kronor. När styrelsen för det kommunala bostadsbolaget beslutat om pris och former för övertagandet, vilket väntas ske den här månaden, lämnas förslaget till föreningen. Den får då ett halvår på sig att bestämma sig och kan även lämna ett motbud.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.