Skåneläkares extraknäck stoppas

Nyheter Jobben har förmedlats av den egna chefens privata företag Röntgendoktorn.
Publicerad 16 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Jobben har förmedlats av den egna chefens privata företag Röntgendoktorn. Men nu har ledningen i Region Skåne satt stopp för extraknäcket och tillsatt en internutredning. Hela tiden har sjukhuschefen i Kristianstad, Ulf Kvist, trott att biståndet från Ystad har skett inom ramen för den ordinarie verksamheten. Först i våras kom regionledningen på att så inte var fallet, rapporterar Sveriges Radio Malmö. Röntgendoktorns ägare Sven van Toor, tillika områdeschef för röntgen på Ystads lasarett, säger att extraarbetet varit en viktig morot för röntgenläkarna vilket också har underlättat rekryteringen. Han fruktar att sjukhuset nu kommer att förlora flera läkare samtidigt som Centralsjukhuset i Kristianstad mister viktig hjälp. Region Skånes produktionsdirektör Lars Kristensson säger till SR Malmö att det verkar olämpligt att blanda ihop sina roller och jobba för sin arbetsgivare även på fritiden.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.