Varnar för effekterna

Nyheter Att lägga ned skolan i Träne kommer att ha en förödande effekter på Träne, Djurröd och Rickarum.
Publicerad 16 april 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Att lägga ned skolan i Träne kommer att ha en förödande effekter på Träne, Djurröd och Rickarum. Det hävdas i ett medborgarförslag med krav på att skolan ska få vara kvar och ärendet lyfts till kommunfullmäktige så att frågan belyses ur ett bredare perspektiv. Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att lägga ned skolan i och med utgången av nästa läsår. Det kanske spar pengar åt kommunen, men då bortser man från effekterna på bygden, lyder resonemanget i medborgarförslaget. Här nämns att man sökt EU-pengar för att utveckla landsbygden i Djurrödsområdet och att skolan kan ingå i ett sådant projekt, men "tyvärr" så saknas nu tid för en sådan handläggning. En egen skola är avgörande för att barnfamiljer ska välja att bosätta sig i någon av de tre byarna, sägs det.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.