HIF vann på Willandia

Hässleholm – Skönt att vi vann här för vi hade lite strul med laget på grund av sjukdomar och andra förhinder, förklarade spelande tränaren, Anders \"Knippet\" Karlsson efter uddamålsvinsten på Willandia.
Hässleholm • Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Erik Svensson höll ihop försvaret under segermatchen i Fjälkinge. Foto: Mats Wilhelmsson
Erik Svensson höll ihop försvaret under segermatchen i Fjälkinge. Foto: Mats Wilhelmsson

– Skönt att vi vann här för vi hade lite strul med laget på grund av sjukdomar och andra förhinder, förklarade spelande tränaren, Anders "Knippet" Karlsson efter uddamålsvinsten på Willandia. Bland annat saknades Simon Andersson, Ola Gunnarsson och mittbacken Peter Paulsson. HIF inledde ändå bra och rullande boll ganska bra. Redan efter tio minuter kom också ledningsmålet sedan Emil Szymanski slagit ett inlägg och Markus Jonasson först skjutit. På returen höll sig Rikard Jönsson framme och gjorde 0–1. Även i den andra halvleken inledde gästerna bra och i den 55:e minuten var det "Knippet" själv som fick bollen på halvvolley efter en hörna och satte tvåan. – Det kändes förstås riktigt bra, menade "Knippet" vars lag sedan började bevaka sin ledning. Med en kvart kvar att spela reducerade dock Fjälkinge genom André Nilsson men "Knippet" var ändå nöjd med slutminuterna. – Det är alltid risk att det blir lite stressigt men med målvakten Stefan Paulsson längst bak och Erik Svensson som sammanhållande i försvaret kändes det ändå ganska stabilt. Vakanserna i laget gjorde att HIF-ledningen fick stuva om en del i startuppställningen. Emil Olsson fick ta en mera defensiv roll på mitten och unge Marcus Jonasson en offensiv. – Sedan går unge Niclas Lindberg in och gör en bra match liksom Jonasson, berömde "Knippet" sina två "90:or". För HIF har återkomsten i fyran betytt en nystart och de två inledningssegrarna gör förstås inte saken sämre. – Absolut inte, det är alltid skönt att börja med ett par vinster, menade "Knippet."

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.