Kommun vill begränsa utsläpp i vattendrag

Nyheter Enligt ansökan kommer reningen av det miljöfarliga ske genom så kallade sedimenteringsdammar.
Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt ansökan kommer reningen av det miljöfarliga ske genom så kallade sedimenteringsdammar. Ungefär 30-40 procent av avfallet beräknas renas via dammarna, resten följer med ut i Mullrabäcken vidare i Pertorpsbäcken och längre ner i Bäljane å. Enligt ansökan ska nämnda vattendrag agera som naturliga sedimenteringsdammar för det överskott som inte kan samlas upp i sedimenteringsdammar innan Mullrabäcken. För att klara hanteringen av det suspenderade materialen behöver större underhåll och dikning göras i berörda bäckar. Risk finns att stora flöden och höga vattendrag kan utgöra fara för bland annat fastigheter längs vattendragen. I ett brev till Länsstyrelsen förutsätter Perstorps kommun att det suspenderade materialitet kan begränsas till hundra procent för att motverka problem i befintliga vattendrag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.