Musikdax för barn på biblioteket

Nyheter Under en dryg halvtimme spelades och sjöngs kända barnklassiker som Imse Vimse spindel och Lilla Gris samt en del nya varianter och låtar.
Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
på biblioteket kallat Musikdax för barnen blev Musikdax för barnet. Enda deltagare var Oliva och hennes pappa Henrik. men det hade en trevlig stund med Sophie Larsson. Såväl klassiker som Inta sånger sjöngs och spelades. Foto: Anton Hällfors (Praktikant)
på biblioteket kallat Musikdax för barnen blev Musikdax för barnet. Enda deltagare var Oliva och hennes pappa Henrik. men det hade en trevlig stund med Sophie Larsson. Såväl klassiker som Inta sånger sjöngs och spelades. Foto: Anton Hällfors (Praktikant)

Under en dryg halvtimme spelades och sjöngs kända barnklassiker som Imse Vimse spindel och Lilla Gris samt en del nya varianter och låtar. Men trots att arrangemanget puffats i såväl radio som lokalpress dök det tyvärr inte upp så många som arrangörerna hoppats. Musikdax för barnen blev istället musiksdax för barnet. Enda besökare var nämligen Oliva och pappa Henrik. - Det är typiskt, det klagas på att inte mycket händer men när det väl gör det kommer inte mänga, sa bibliotekarie Ewa Zachau. Men Olivia och Henrik uppskattade i alla fall arrangemanget. Efter ett tag försvann också blygheten och Oliva sjöng med och slog på trumma. – Det var roligt. Min favoritsång är Imse Vimse spindel, sa Olivia som inte skrämdes av Sophie:s gummispindel som kröp upp ur fickan. – Tråkigt inte fler kom men vi fick en unik upplevelse. En privatföreställning, menade Henrik – Synd att inte fler kom. Men vi körde ändå. Det är viktigt att barn får känna på sång och rörelseglädje, ansåg Sophie som för sin insats belönades med en blomma av biblioteket som tack.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.