Musikprofessorn Lennart Reimers död

Personligt Lennart Reimers föddes 1928 i småländska Algutsboda och blev vid 22 års ålder Sveriges yngste musikdirektör.
Personligt • Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Lennart Reimers föddes 1928 i småländska Algutsboda och blev vid 22 års ålder Sveriges yngste musikdirektör. Han verkade som musikkritiker i Stockholms-Tidningen och Svenska Dagbladet och skrev sin doktorsavhandling om Alice Tegnérs barnvisor. 1989 utsågs han till professor i musikpedagogik vid Stockholms universitet och Kungliga musikhögskolan. Lennart Reimers var också musikförläggare; förlagschef och vd i AB Nordiska Musikförlaget och senare Universal Edition. 1975 grundade han det svenska musikförlaget Edition Reimers. Han skrev även flera böcker; bland annat Våra skolsånger till folkskolans 150-årsjubileum.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.