Nu ställer Sjösten ut i Götesdotters ateljé

Hässleholm Och just nu visar han upp sina verk i Bjärnum i Gunnel Götesdotters ateljé.
Hässleholm • Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

Och just nu visar han upp sina verk i Bjärnum i Gunnel Götesdotters ateljé. Ett galleri som han känner sig bekväm i. – Det finns inte så gott om bra gallerier idag. Nils-Åke Sjösten hade ett långt uppehåll i sitt konstnärligt skapande när han utbildade sig och arbetade som folkbildnings forskare, men för sex år sedan började han måla igen. – Jag trodde att det var som att cykla, fast så var det inte. Det var att börja om från början. Nu målar han med vattenbaserad oljefärg och tycker att han nu hittat rätt i sitt skapande. – Många har satt in mig i skrotbilsfacket, men det tycker jag är lite fel trots att jag är intresserad av rost. Han berättar att han inte målar människor utan tycker sig kunna hitta karaktärer även i tekniska konstruktioner. – Jag försöker se människan som fenomen – genom det hon lämnar efter sig. Från lördagen och en månad framåt finns en del av Sjöstens verk i Ateljé Götesdotter i Bjärnum.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.