Nytt jordskalv kändes i norra Skåne

Nyheter OSBY.
Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Sixten Svensson
Sixten Svensson

OSBY. Ett nytt jordskalv inträffade i norra Skåne vid tolvtiden under torsdagen. Flera personer i och runt Osby kände av skalvet som dock inte var så kraftigt som det som inträffade i december ifjor.Sixten Svensson i Kylen var en av de personer som märkte att något var på gång. – Det var ett obehagligt ljud som kom snett underifrån, berättar han. Jag bedömer att det var ungefär en tredjedel så kraftigt som förra gången. Även Gert Jönsson i Osby la märke till jordbävningen när han var hemma för att äta lunch. – Jag hörde ljudet och misstänkte att det var en jordbävning. Enligt institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet stämmer det att en mindre jordbävning ägt rum. – Epicentrum låg cirka sju kilometer öster om Knäred och skalvet mätte 2,8 på Richterskalan, berättar seismolog Reynir Bödvarsson. Helén Fingalsson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.