Östra Göinge – en eurokommun?

Nyheter Folkpartisterna Percy Eriksson och Olle Henricson vill att Östra Göinge etableras som en eurokommun.
Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Folkpartisterna Percy Eriksson och Olle Henricson vill att Östra Göinge etableras som en eurokommun. I en motion föreslår de att det ska gå att betala med euron parallellt med kronan där det är praktiskt möjligt – till exempel hotell, restauranger, butiker och taxi. Euron ska också finnas i bankomater. De bägge anser att det är naturligt för Östra Göinge att ta steget och bli eurokommun med tanke på alla turister och företag som handlar med euro i sina hemländer. Därför föreslår de i en motion till fullmäktige att näringslivsenheten ska få i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att Östra Göinge kommun ska bli en eurokommun från och med årsskiftet. Dessutom vill Henricson och Eriksson att man pejlar läget för att dra med sig de övriga nordostskånska kommunerna och skapa en eurozon. I förlängningen skulle hela Skåne kunna bli en eurozon. Höganäs kommun har redan beslutat sig för att utropa sin stad till en Eurocity.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.