Priskoll via PRO i Sibbhult

Nyheter Gudrun Ottosson, som hållit i denna undersökning, har gjobbat med flera sådana tidigare.
Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Gudrun Ottosson, som hållit i denna undersökning, har gjobbat med flera sådana tidigare. –Lite dyrare är väl själva trenden, men vi har även hittat varor som blivit billigare. Det är dock ingenting särskilt som jag hängt upp mig på. Det slår på ganska små belopp. När Gudrun Ottosson har kollat samhällets enda livsmedelsbutik, Coop Nära i Sibbhult, har alternativen många gånger varit dyrare. –Vi har gått igenom de aktuella varorna tillsammans, berättar hon. Chefen Martin Lindén har varit med. Vi har fått den hjälp vi behövt. Martin Lindén säger till Norra Skåne, att sådana här prisundersökningar är viktiga –både för kunder och för handlare. –Det måste vara ett samspel, så att både undersökarna och köpmännen är helt på det klara med vad som gäller. Annars kan det bli totalt fel.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.