”De vuxna måste ta sin del av ansvaret”

Nyheter – Det har hänt saker.
Publicerad 18 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det har hänt saker. Vi har ju byggt en gångfälla med ljudsignaler. Vi har också erbjudit oss att bygga en tunnel för gångtrafikanter och vi gör ganska täta besök på skolan i Lönsboda för att informera om riskerna. Att hela järnvägssträckan genom centrala Lönsboda fortfarande inte inhägnad beror enligt Bodil Sonesson på att kommunen avvisat Banverkets förslag. – Det betyder inte alls att arbetet har strandat. Vi jobbar med frågan hela tiden och har bokat in en ny träff med kommunen 5 maj. – Förhoppningsvis leder det till att vi hittar en lösning som passar alla parter, säger Bodli Sonesson. Hon vill också betona att det aldrig räcker med fysiska åtgärder för att minska olycksriskerna. – Man får aldrig glömma att vuxna har ett väldigt stort ansvar. Dels måste de informera barn och ungdomar. Dels måste de själva uppträda som föredömen. – Även om det kan vara svårt, går det att ändra beteenden och på sätt förebygga olycksrisker, säger Bodil Sonesson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.