Detta innebär Hälsoval Skåne

Hässleholm Den 6 april började Region Skåne skicka ut blanketter med information om hur du gör ditt val.
Hässleholm • Publicerad 18 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Den 6 april började Region Skåne skicka ut blanketter med information om hur du gör ditt val. Den som inte väljer stannar kvar vid den vårdcentral där de vårdats de senaste två åren. Den som inte är listad hos någon vårdcentral alls knyts till den offentliga vårdgivare som ligger närmast. Besöken hos den vårdcentral du valt blir billigare, det nya priset är 120 kronor. Om du väljer att gå till en annan vårdcentral betalar du 200 kronor. Vårdcentralerna får betala 1 300 kronor varje gång en listad patient väljer att gå till en annan vårdcentral, eller besöka jourläkare. Besöksavgiften går till region Skåne som i sin tur betalar ut 2 200 kronor per listad patient.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.