En lag som gjort nytta

Opinion För någon dag sedan rapporterades att den lagliga nedladdningen ökat med 100 procent under den första veckan i april.
Opinion • Publicerad 18 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

För någon dag sedan rapporterades att den lagliga nedladdningen ökat med 100 procent under den första veckan i april. Precis den typen av agerande som jag och en del av mina riksdagskolleger hoppats på. För i grunden är det nog så att många vill göra rätt för sig. Det bygger på en tillgång på bra lagliga och prisvärda tjänster samt att det faktiskt är förenat med risker att göra fel. Nyhetsmässigt meddelas att den senaste uppgången är "ovanligt kraftig" men att också den långsiktiga trenden är positiv. Vidare sägs att en annan tydlig trend är att den legala nedladdningen gynnar svenska artister. Omkring 60 procent av all den nedladdade musiken är svensk. Ett annat sätt att uttrycka dessa uppgifter är att skärpta villkor kring upphovsrätt och äganderätt gynnar svensk musik. När det går att tjäna på det egna skapandet ökar möjligheten att fantasin och kreativiteten tar sig uttryck i nya bilder, toner och former. Det kommer att märkas bland annat genom böcker, filmer, musik, konst och dataspel.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.