Favoriten nöjd med en poäng

Sport Blott fem minuter återstod då Johan Nilsson spräckte nollan och gjorde Markaryds första seriemål i år.
Sport • Publicerad 18 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Blott fem minuter återstod då Johan Nilsson spräckte nollan och gjorde Markaryds första seriemål i år. Det skedde efter sju sorger, åtta bedrövelser och samma antal möjligheter för Markaryd att måla. – Vi hade 8–2 i klara målchanser, noterar Leif Jönsson. Ändå var det IFK Trelleborg som fick första bollen i nätet, fem minuter in på andra halvlek. Resten blev en enda lång jakt för Markaryd, som inte hade det lätt på den toviga gräsplanen. Vångavallen må vara en allsvensk arena, men det betyder inte att den är bra för tillfället. – Men det spel som fanns, det var det i alla fall Markaryd som stod för, säger lagets tränare. Markaryd har tippats i toppen, till skillnad från trelleborgarna, men minerna var inte dystra efter slutsignalen. – Vi jagade och brände chanser och det blev lite frustration. Med tanke på det så känns det här faktiskt väldigt skönt, säger Leif Jönsson. – Vi hade det tungt, men grabbarna visade bra karaktär. I slutet tvingades man chansa lite, tog ut en back och satsade för fullt framåt med fyra forwards. Det gav en poäng i utdelning. Krister Mogianos spelade från start och visade sig vara mogen för i alla fall sextio minuter. Däremot var Ola Olsson, Jonas Osberg, Niclas Jansson och Mikael Larsson inte med. – Pierre Sandell gör absolut det bra i målet och Fredrik Svensson funkade fint som Olas ersättare. Intentionerna vid avspark var som sagt tre poäng. Men sett till hur matchen gestaltade sig, kändes oavgjort rätt okej för Markaryd. – Ja, ungefär så känns det. Efter 1–1 hade vi lite halvtryck och så fysiken finns där, konstaterar Leif Jönsson belåtet. – Hemma var vi starka förra året och det ska vi fortsätta med. Då räcker det med oavgjort borta för att vinna serien, kalkylerar han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.