Klartecken för vindkraft

Nyheter Nämnden går nu på förvaltningens linje och säger att vindkraftverket \"inte påtagligt skadar riksintresset\" eller \"försvårar tillgängligheten för allmänheten\".
Publicerad 18 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Nämnden går nu på förvaltningens linje och säger att vindkraftverket "inte påtagligt skadar riksintresset" eller "försvårar tillgängligheten för allmänheten". Vidare: – Utifrån redovisade beräkningar av ljud och skuggor samt fotomontage, bedöms konsekvenserna för de närboende bli acceptabla. Därmed kommer nämnden fram till att verksamheten bör tillåtas enligt miljöbalken, "om än med vissa försiktighetsmått". Det planerade vindkraftverket har en effekt på 2,5 megawatt och en totalhöjd på 150 meter. Verket beräknas leverera fem till sex gigawattimmar per år. Elen förs in på EON:s elnät för vidare leverans ut på det allmänna nätet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.