Krismöte om hembesöksbilar

Nyheter Därför kallades till ett krismöte förra veckan där Region Skåne, Carema (som kör bilarna) och polisen diskuterade verksamheten.
Publicerad 18 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Därför kallades till ett krismöte förra veckan där Region Skåne, Carema (som kör bilarna) och polisen diskuterade verksamheten. Region Skåne pekar på problem vad det gäller väntetider, antal hembesök och andra frågor som man skrivit avtal med Carema om. Polisen anmärker mot Caremas omhändertagande av avlidna. Region Skånes hälso- och sjukvårdsdirektör Karin Christensson säger: – Det har förekommit flera inkörningsproblem som tyvärr har drabbat både sjuka och anhöriga. Detta har i flera fall berott på olika tolkningar av avtalet. Att patienter och anhöriga får ett värdigt bemötande och omhändertagande är oerhört viktigt för oss i Region Skåne. Karin Christensson lovar att Region Skåne kommer att "sätta in all kraft för att vidta de åtgärder som krävs och som ligger på vårt ansvar." Regionen förutsätter att Carema arbetar på motsvarande sätt och inte gör avkall på kvaliteten i verksamheten. När det gäller frågan om omhändertagande av avlidna personer har konstruktiva diskussioner förts, sägs det efter krismötet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.