Konsum på Sommarlust rånades igen

Nyheter Enligt polisen ska en man med mask och huva har slagit till mot butiken och kommit över en summa kontanter, men ännu är det inte klart hur mycket.
Publicerad 19 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt polisen ska en man med mask och huva har slagit till mot butiken och kommit över en summa kontanter, men ännu är det inte klart hur mycket. Mannen sprang därefter från platsen och ingen person kom till skada i rånet. När polispatrullerna anlände till butiken sökte de med hundarefter rånaren men utan resultat. Polisens utredare var även på platsen för att höra personal och vittnen under lördagskvällen och på söndagsmorgonen gjorde polisens tekniker en undersökning av den kassa som rånats. Sammanlagt har polisen hört fem vittnen, både personal och kunder. Uppgifterna om gärningsmannen är vaga och poliserna bedömmer att de inte har mycket att gå på. Men troligtvis rör det sig om en man i 20-årsåldern. Om lördagens rån har något samband med tidigare rån vill polisen inte uttala sig om. Det finns ingen misstänkt och än så länge har polisen inte fått in några tips från allmänheten, vilket brukar komma vid liknande händelser. Senast i mars rånades Coop Konsum på Sommarlust. Även då var det en man med kniv som lyckades få med sig pengar från kassan. Innan dess drabbades butiken i oktober förra året. Då var det en man med ett pistolliknande föremål som också lyckades få med sig kontanter. Men även andra inrättningar i Kristianstad har drabbats av rån. Senast den 16 april rånades gatuköket Daisys på Näsbychaussén och samma gatukök rånades även i december, då av en man beväpnad med kniv. Polisen har fortfarande inte lyckats gripa någon för de båda rånen. Butiken höll öppet som vanligt under söndagen.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.